Mandevilla, een prachtige bloeier voor elke tuin

Op zoek naar een prachtige bloeier in de tuin, waar je bloem naar bloem maandenlang van kunt blijven genieten? Dan zit je met de Mandevilla wel helemaal goed: Deze plant is perfect voor op je terras of balkon, want qua omvang groeit hij beperkt. In dit artikel lees je alles over deze tuinplant, want mei is hét moment om hem aan je terras inrichting toe te voegen. Het is een echte exotische klimplant en matcht bijvoorbeeld heel goed met een Vijgenboom of olijf. 

Mandevilla: bloemenzee in een potje

De Mandevilla – ook wel bekend als Dipladenia of Sundaville – is de tuinplant bij uitstek wanneer je een zee aan bloemen wilt. Hij is makkelijk in de verzorging, je hebt keuze qua kleur en bloeien doet hij zeker. Van mei tot ver in het najaar geeft hij bloem na bloem, in wit, roze, geel of rood. Omdat hij op een klimmende manier bloeit, wordt hij vaak langs een klimrek gekweekt. In de breedte of mooi rondom een groep stokjes in het midden. Haal je het rekje weg, dan kun je zelfs een hangende Mandevilla krijgen. Zelfs daar heb je dus nog keuze in. Door hun manier van bloeien, staan deze tuinplanten prachtig in een pot en kun je ze dus zelfs op een klein balkon kwijt – of als blikvanger op een tafeltje.

Verzorgingstips Mandevilla

Een van de redenen dat de Mandevilla de tuinplant bij uitstek is voor een bloemenwens, is dat hij makkelijk is in de verzorging. Een paar verzorgingstips om een zomer lang van bloemen te kunnen genieten:

  • Deze tuinplant houdt niet van de volle zon. Plaats hem daarom op een beschut plekje in de halfschaduw.
  • Laat de potgrond liever niet uitdrogen. Geef hem dus regelmatig water.
  • Geef hem eens per maand plantenvoeding voor een nog grotere bloeikans.
  • Kortom, een makkelijke plant die vanaf de lente tot het najaar voor een uitbundige bloemenzee zorgt. En volgend jaar geniet je er gewoon weer van. Zet hem daarvoor in de wintermaanden wel in een vorstvrije omgeving. In april kan je Mandevilla weer naar buiten.
  • De Mandevilla maakt constant nieuwe knoppen aan. Dat is ontzettend leuk om te zien en het brengt je tuin echt tot leven

Je kunt deze tuinplant – maar ook andere bomen – eenvoudig laten bezorgen. Bekijk tuincentra en kwekerijen die bomen bezorgen in Zuid-Holland of andere regio’s.