Hoe ziet jouw ideale zomeravond eruit?

Ikwilgelukkigerleven wijn

We kijken er een maand of negen, soms wel tien naar uit, maar eindelijk is het dan zover: het is weer zomer! Zeker wanneer ook het weer zich hierop aanpast, en we lekker wat zonnige, droge dagen achter elkaar hebben, genieten we daar met zijn allen enorm van. Vooral van de avonden! Als de zon onder begint te gaan, de temperatuur nog heel lang aangenaam blijft en de dag maar niet lijkt te eindigen, is het volop genieten. Hoe ziet jouw ideale zomeravond eruit?

Waar vindt hij plaats?

Om te bepalen wat jouw ideale zomeravond is, moet je eerst de plaats bepalen waar deze zich afspeelt. Je hebt niet altijd echt iets te kiezen, soms is het gewoon in je achtertuin of op je balkon, maar stel nu dat dat wel kon, waar zou je dan zijn?

Breng je een zwoele zomeravond het liefst op het strand door, bijvoorbeeld? Langzaam de zon in de zee zien zakken, op de achtergrond relaxte muziek uit een strandtent en een lekker briesje vanaf zee. Lekker lui in het zand zitten of liggen, de ruisende zee en alleen maar genieten. Of zit jij liever ergens op een terras? Gezellig mensen kijken, genoeg hapjes en drankjes binnen handbereik en volop gezelligheid. Parken zijn ook populair om zomeravonden in te vieren, net als een bootje op het water. Of wat dacht je van een festival of een concert in de open lucht? Ben je een muziekliefhebber, dan is dat waarschijnlijk het toneel van de beste zomeravond ooit.

In welk gezelschap?

Natuurlijk kun je ook zo je voorkeuren hebben als het gaat om je gezelschap. Ben je het liefst alleen met je partner, of met jullie gezin? De hele familie, of juist een gezellige groep vrienden? Zomeravonden worden extra mooi als je ze in fijn gezelschap doorbrengt, dus maak een goede afweging!

Wat eet en drink je?

Tenslotte mogen ook hapjes en drankjes natuurlijk niet ontbreken tijdens zo’n fijne avond. Welke je kiest hangt af van je persoonlijke smaak en van de plek waar je je bevindt. Qua drankjes doet wijn het altijd goed tijdens eindeloze zomeravonden. Neem een lekkere Italiaanse wijn, om dat zomerse gevoel nog extra te versterken. Of word jij juist blij van een lekkere Provence rose?

Bij zomerse hapjes kun je denken aan kleine hapjes, tapas, maar ook alles van de BBQ doet het prima. Of wat dacht je van lekkere ijsjes of lekker veel (tropisch) fruit? De zomer is er om van te genieten!