Momentje voor jezelf op de vroege ochtend? Dít is waarom!

Hoewel je misschien de neiging hebt om te snoozen als de wekker ’s ochtends gaat, is het in werkelijkheid een beter idee om gewoon direct je bed uit te komen. Zo voel je je wakkerder. Maar nog wel een groter voordeel is dat je zo nog de tijd hebt om een momentje voor jezelf te pakken ’s ochtends. We lichten graag toe waarom dit zo goed voor je is!

Tijd voor ontbijt en koffie

Het is belangrijk om de dag met een gevulde maag te beginnen. Hier haal je immers energie uit voor de eerste uren van de dag! Sla het ontbijt daarom liever niet over, maar neem hier juist echt even de tijd voor ’s ochtends. Of je nu een broodje smeert of kiest voor yoghurt met muesli: dat is natuurlijk aan jou om te bepalen. Naast dat ontbijt geniet je van een goede kop koffie. Dat is ook zo lekker om de dag mee te starten! Koffie geeft energie, waar je ’s ochtends natuurlijk veel baat bij hebt. Kies voor je favoriete koffiesoort: van filterkoffie tot espresso. En haal een kwalitatief koffiemerk in huis, zoals illy. Dat smaakt goed! Na je relaxte ontbijtmoment ben je helemaal klaar voor de dag.

Stilte voor de storm

We zijn druk, druk, druk. Tot rust komen is vaak lastig in het huidige bestaan. Je moet naar je werk, en vervolgens eten bereiden, sporten of je vrienden zien. Om maar iets te noemen. Hoewel het niet erg is dat de trein maar doorgaat, is het toch belangrijk om je rust te pakken. En de stille ochtend leent zich hier nu juist perfect voor – als je maar op tijd je bed uitstapt. Naast slapen zorgt ook dit rustmoment dat je helemaal opgeladen aan de dag begint. Daar heb je profijt van!

De dag beginnen met iets leuks

Wat je doet tijdens dat rustmoment ’s ochtends? Ook hier heb je weer genoeg opties. Kies er dus in ieder geval voor om goed te ontbijten. Verder is het aan jou om uit te proberen wat de beste ochtendroutine is. Misschien wil je nog een stuk lezen in het boek waar je mee bezig bent, of pak je de krant erbij. Maar je kunt je ochtend ook actiever beginnen: maak buiten een wandeling, of denk er zelfs aan om te sporten. Kies in ieder geval iets waar jíj blij van wordt. Zo begin je de dag met iets leuks: de start van de dag is in ieder geval goed.

Goed gehumeurd de dag door

Door je dag op zo’n positieve manier te beginnen, is je humeur ook direct beter. Ideaal als je bij het opstaan last hebt van een ochtendhumeur, maar net zo goed als je hier geen last van hebt. Het doet je hoe dan ook goed. Je goede humeur blijft gedurende de dag ook nog eens langer hangen, als je de dag op de juiste manier bent begonnen. Wij zien alleen maar voordelen!