Financieel Geluk Aantrekken: 3 Tips Die Écht Werken

Financieel geluk aantrekken, hoe doen we dat? In dit artikel geven we drie tips tot financieel geluk aantrekken die ook écht werken. En makkelijk inzetbaar. Je kan vandaag beginnen met toepassen van deze tips en werkelijk financieel gelukkiger worden op de lange termijn. 

Dit is onze beste tip: financieel geluk aantrekken is goed. Nog beter is geld voor jou laten werken, voor meer financieel geluk. De beste manier hiertoe is veilig beleggen, met minimaal risico. Wij halen hiervoor inspiratie van Happy Investors, een kennisplatform voor lange termijn beleggen. 

Tip 1. Financieel geluk aantrekken omdat je het verdient

Financieel geluk aantrekken doen we vanuit de law of attraction. Een van de belangrijkste pilaren hierbij is: geloof. Geloof erin dat jij financieel geluk verdient. Zonder dit geloof zal je ook geen financieel geluk aantrekken. Dat klinkt misschien gek, maar geloof is dé cruciale voorwaarde. 

Heb je wel eens iets gewild, maar geloofde je er niet in?

In dat geval heb je het waarschijnlijk ook niet gedaan. 

In jezelf geloven leidt ertoe dat je meer in jezelf gaat investeren. Je gaat meer durven. Je doet meer. En, wanneer het moment zich voordoet, durf je kansen te grijpen die leiden tot meer financieel geluk. Zoals een promotie, beginnen met beleggen, of gewoon meer motivatie om maximaal te presteren!

Geloof in jezelf en jij zal financieel geluk aantrekken. Kijk iedere dag in de spiegel en zeg tegen jezelf ‘ik verdien financieel geluk’.

Tip 2. Trek financieel geluk aan dankzij intentie

Financieel geluk nastreven kan averechts werken. Dit zien we bij drukke baasjes die keihard werken. 60+ uur per week draaien omwille carrière en veel geld verdienen. Dit is niet dé weg naar financieel geluk aantrekken. 

Een betere manier is leven met intentie. Intentie betekent dat je iets graag zou willen, maar het oké is wanneer het niet wordt bereikt. In dit geval is de intentie om financieel gelukkiger te worden. 

Zet een intentie voor jezelf. 

Schrijf concreet op wat dit is. Voorbeeld: ‘over drie jaar van nu verdien ik een extra 1000 euro netto per maand’. 

Bekijk iedere ochtend het papiertje. Herinner jezelf iedere dag aan deze intentie. Leef vervolgens je dag met plezier en dankbaarheid, terwijl de intentie leidt tot financieel geluk aantrekken. 

Tip  3. Werk aan financieel geluk

Geloof en intentie wakkeren een verlangen aan. Een vuurtje dat zegt ‘ik wil meer financieel geluk en dat verdien ik’. Dit is het begin. Om het vuur te voeden, dienen we lucht bij te voegen. In dit geval doen we dat dankzij intentievol werk leveren. Oftewel: we stellen voor onszelf een klein dagelijks doel om meer financieel geluk te hebben. 

Let erop dat dit bij een klein financieel doel blijft. Pas op dat je niet leeft voor het geld. Geld leeft voor jou. En dit is hoe:

Zoals aangegeven is de beste manier tot financieel geluk aantrekken, door geld voor je te laten werken. Dit doe je dankzij beleggen. Liefst met laag risico, zodat je er geen kopzorgen aan hebt. En dat is prima mogelijk. Miljoenen Nederlanders beleggen. Mensen die niet slimmer zijn dan jij. Ze weten enkel hoe ze risico moeten spreiden om zo zorgeloos meer geld te verdienen. Bekijk hiervoor de pagina Happy Investors voor interessante en krachtige tips over beleggen. 

Een aanvullende optie is het opstarten van een klein bedrijfje. Wat is je passie? Waar word je super vrolijk van? Denk hierover na en bekijk hoe je hiermee mensen kan helpen. Als je mensen haar leven beter kan maken, kan je hiervoor een kleine vergoeding vragen. Dat is een Win-Win. En misschien groeit dit wel uit tot een groter bedrijfje. Maar ook als klein bedrijfje geeft het je een extra inkomen voor financieel geluk. 

Dankzij deze tips voor financieel geluk aantrekken zal jij er behoorlijk op vooruitgaan! En nu beginnen 😉.